Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

marți, 18 ianuarie 2011

Deconspirarea Industriei Petroliere - Un articol care va poate trezi sentimentul revoltei fata de Sistem.


Mergi la: CUPRINSUL BLOGULUI

Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!
*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.


Am s-o scurtez cat mai mult. Verificandu-mi ,ca in fiecare zi,casuta de mail al blogului unnourazboionouaera.blogspot.com am vazut ca unul dintre abonatii mei trimisese un mail unui grup de adrese. Si cum si adresa un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com se afla in acest grup,mailul a ajuns si la mine. Citind insa continutul mailului am inteles ca informatiile prezente acolo faceau cat un documentar. Textul se referea la incredibila minciuna prezentata maselor de catre guvernele lumii,cu privire la rezervele de petrol si in general despre industria petrolierea.In continuare,va invit sa cititi acest mail in intregime ,exact asa cum l-am primit, dar va avertizez ca unele informatii prezente aici...va pot da intreaga "lume" peste cap.


"Mic tratat de manipulare globala:
PETROLUL

Cum sa nu te apuce plictiseala, cand pretul petrolului creste constant si toata lumea spune ca se va termina….
OK…se pare ca cineva a decretat ca „les jeux sont faits, rien ne va plus” !
Mai ales ca, de fiecare data cand pui un semn de intrebare undeva .. sar nihilistii sau altii de felul lor, pentru care a judeca cu propria minte sau a examina simultan variantele sau scenariile posibile, fara sa tii partea cuiva este o adevarata blasfemie…
Functioneaza inca chestia, ca a cerceta inainte de a crede orice … este un sport interzis.

Totul a inceput cu un articol de pe Hotnews intitulat “Raportul secret al Bancii Mondiale-biocombustibilii au provocat criza alimentara “…(…si de vina este faptul ca, rezervele de petrol de pe Terra sunt pe terminate, basca, ca se incalzeste planeta de ne topeste.
Si asta din cauza consumului de combustibili fosili. Fosili ??? Hmm .. astia chiar ca s-au intrecut cu gluma lor gogonata.

Am fi putut sa luam de bune aceste afirmatii, dar…suntem de principiul – intai cercetezi si dupa aceea crezi !
Asa ca…sa cercetam !
Exista pe bune o criza a petrolului ?

Pai, sa vedem ce avem… Stie cineva cum s-a format petrolul ?

Exista doua teorii majore :

1. Teoria lui Lomonosov, care spune ca petrolul este de origine organica, fosil deci si asa cum am invatat la scoala se gaseste in rocile sedimentare. Ca si cum dinozaurii au dat in primire fix ca el sa apara..in pungi, care cu timpul se epuizeaza total…

2. Teoria lui Mendeleev, care spune ca petrolul are origine abiotica..adica, nu provine din dinozauri, ci este un material primordial, nascut in strafundurile planetei, ce erupe constant catre suprafata precum magma vulcanilor.

De ce n-am auzit si invatat la scoala si despre aceasta teorie?

Pentru ca cineva s-a prins ca petrolul este o marfa vitala tocmai buna de manipulat ? Pentru ca din ratiuni economice marile concerne au interes sa se joace cu pretul lui si cu zonele de influenta asa cum vor muschii lor ?

Pentru ca faptele spun ca el nu se gaseste doar in rocile sedimentare, ci si in cele cristaline si sunt o mie de exemple de felul asta…cel mai tare fiind bazinul White Tiger din largul coastelor vietnameze, unde sta pe un fundament de granit…
Ce sa mai spunem ca fostele zacaminte se reumplu periodic ?

” Ceva misterios se intampla la Eugene Island 300. Productia de petrol din zona, adica in Golful Mexic, in largul Coastei Louisiana a fost considerata in epuizare cu multi ani in urma. Descoperita in 1973, exploatarea de varf a fost de 15.000 de barili pe zi; pana in 1989 productia a scazut la aproximativ 4000 de barili pe zi. Apoi brusc .. norocul se reintoarce la Eugene Island si acum produce mai mult de 13.000 de barili pe zi, iar rezervele estimate au saltat brusc la mai mult de 400 milioane de barili ( estimarea initiala era de 60 milioane de barili).” 1999 Wall Street Journal

Mai multe despre Eugene Island 330

Cum naiba ?

In 1974, un articol publicat in Buletinul Asociatiei Americane a geologilor petrolieri spune cam asa:
„Toate depozitele gigant de petrol sunt explicate in mod logic de teoria abiotica, pentru ca simple calculatii ale volumului potential de hidrocarburi din acele zone arata ca materiile organice sunt prea putine pentru a furniza volumul de petrol existent in acele zone ”

I-auzi !!!

Un articol din 1999 aparut in Wall Street Journal arata ca cei mai multi geologi „ sunt foarte presati sa explice, de ce, cel mai mare rezervor mondial de petrol, cel din Orientul mijlociu, a depasit dublul rezervelor din ultimii 20 de ani, in ciuda exploatarilor intense si a descoperirilor noi relativ putine. Ar fi necesari destul de multi dinozauri si plante preistorice sa explice estimarea de 660 miliarde barili de petrol in regiune „ nota Norman Hyne, profesor la University of Tulsa.

Ca sa vezi….
Poate cel mai intrigant articol este cel in care se spune ca „ oamenii de stiinta care studiaza zonele petroliere spun ca petrolul care iese acum are o varsta geologica diferita de cel de acum 10 ani”, iar aceasta disparitate Wall Street Journal o explica prin citarea lui Thomas Gold, profesor emerit la Cornell University : „petrolul este, de fapt, renewable, un sirop primordial fabricat continuu de catre Pamant in conditii de presiune si temperatura extreme. Pe masura ce migreaza spre suprafata este atacat de bacterii, ceea ce-l face sa para a avea o origine organica, datand de pe vremea dinozaurilor ”
Pfuii..
Deci, poti sa te joci cu concesionarile fara ca fraierii sa se prinda, nu ?…ceva cunoscut ?
Mai ales ca au ajuns cu concesionarile deja… in spatiu .. parca Exxon si-a „adjudecat” Titan-ul, nu ? Ahh .. ce chestie faina !
Ati auzit de dinozauri, paduri tropicale si plante preistorice pe alte planete sau asteroizi ? Eu , sincer , nu.
NASA insa a descoperit hidrocarburi „Data from the Cassini probe orbiting Saturn has shown that the ringed planet’s moon has “hundreds of times more liquid hydrocarbons than all the known oil and natural gas reserves on Earth.”

Avem deja o dilema, nu ? Fie teoria abiotica este reala, fie pe Titan a existat viata multa de tot
Deja ne simtim mai bine ca nu suntem singuri in Univers….oricum ar fi fost prea multa risipa de spatiu…haha…
Asa ca am luat la puricat sursele de informatii legate de petrolul abiotic, situatia exploatarilor vechi , declaratii si studii etc.
Luati de citit:
Boon…deci, ce avem ? Petrol la greu, zone vechi care se refac, trebuie doar sa ai rabdare si sa astepti…
In timpul asta…(ca sa nu ne plictisim) ne uitam pe Discovery la diferite documentare, despre inginerii care construiesc chestii fantastice si nu e greu sa presupunem ca au gasit o solutie sa foreze la mari adancimi..Poate ca deja au tehnologii de care noi nu avem habar…ceva gen NASA..asa ca am putea presupune ca se indreapta catre mantaua superioara a pamantului, unde se pare ca balteste de petrol..

1. De ce creste pretul la petrol ?
Este clar ca OPEC are o noua strategie, fiindca s-a prins ca isi va pierde din influenta, prin aparitia altor surse.

Pe de alta parte, ce tehnologie noua se vrea pe piata si la ce preturi ?

Pe plan global, diverse tehnologii alternative sunt folosite PENTRU infometare, in conditiile in care este greu de crezut ca savantii n-au facut calculele referitoare la impactul suprafetelor cultivate cu ….. versus suprafetele necesare pentru producerea hranei.

Sau toti de pe la diverse institute de cercetari si mari companii si-au pierdut brusc uzul ratiunii, ca sa nu spun ca s-au prostit ?!

Intre timp este cert ca exista un impact: se amplifica situatiile conflictuale din anumite regiuni, mor oameni in razboi si tot mai multi de foame.

Ambele = depopulare ?!

Hmm .. asta ne duce cu gandul la Kissinger si al lui raport, adoptat parca ( ???), plus altele ( dar despre asta in alt episod).

Exista insa un impact pe care NU ar trebui sa-l trecem cu vederea: din aberatia pret petrol – hrana se creaza o piata pentru un tip de alimente, despre care se stie ca vor duce la mutatii asupra oamenilor. Evident, discutam despre organismele modificate genetic.

Din nou, despre asta…. in alt episod….

Daca tot ne-am lansat, hai sa tricotam un pic, asa, in incheierea acestui minunat episod:

Pana acum ne-am uitat la niste miciunele legate de petrol, de gaze, dar si la luptele legate de conducte. Hai sa fim si noi scenaristi si sa tricotam ceva:

Daca ne uitam pe traseele conductelor de gaze o sa vedem muuulte liniute aparent inofensive. Dar gazul metan NU are miros ( adica miroase el usor eterat, dar se simte greu) , ca urmare i se pun mercaptani, niste substante care put de-a dreptul.

Ca si situatia in sine……

Liniutele conducte traverseaza tari peste tari si , pana acum, au un mare stapan, care-si permite sa ameninte in stanga si dreapta toate tarile dependente de el.

Stapanul asta nu prea vrea sa-si piarda puterea absoluta, mentinuta cu greu vreme de 60 de ani, mai ales ca acum are un concurent in Fat frumos Democratul din Imparatia de Vest.

Conductele alea au si ele niste vane ( asa se numesc ?) cu pozitii de inchis – deschis , cu sisteme de siguranta etc. Dar cine stapaneste inchiderea – deschiderea si oprirea sistemelor de siguranta are la dipozitie una bucata arma deosebita:

- intr-o zi se supara rau de tot si nu mai pune mercaptani in gaze, deci gazele nu mai au miros sesizabil usor

- si la un moment dat… deschide vanele si pana sa se prinda cineva, gazul metan se imprieteneste cu oxigenul si din dragostea lor ies niste pui de explozii, care se tin lant si dau peste cap intreaga structura a unei tari, omoara oameni, distrug cat se poate, fara sa fie nevoie sa trimiti un avion sau un soldat pe teren, ca doar asta costa.

- oare asa arata Armagedonul ..de care se face pomenire in Biblie ?

Ok .. momentan este doar un scenariu, dar daca miza GREILOR LUMII este depopularea , uite ca se poate face usor, daca partea cu OMG-urile, chimicele din alimente, vaccinurile, mancarea proasta, medicamentele aiurea…. dau gres

Episodul 3 – Intrebari retorice

1. Cat costa pe bune…nu halatul, ci…PETROLUL ?

Stiu ca e retorica intrebarea, dar sincer…as vrea sa stiu cat costa efectiv si cat se castiga din afacerea asta…nu fiindca ma intereseaza neaparat cum scot unii banii din PAMANT, din granit sec…ci, care este PROFITUL, de fapt…

Uite ca vrem sa stim cam de cate miliarde suntem fraieriti….fiindca inca mai credem ca facerea de bine e…..na! , ca mi se transforma brusc concluziile in injuraturi…si daca cuiva ii pasa ca din banii astia, ai nostri, se finanteaza la greu diferite…”manevre de culise „…..

Unii sponsorizeaza razboaie, altii politica sau de ce nu pe amandoua deodata…

La noi se sponsorizeaza partide de exemplu…are cu ce ba, are cu ce….!

2. Ce a concesionat de fapt Statul Roman ?
Ar putea macar partidele nesponsorizate de „tatal petrolului romanesc Don Petrom” sa ne scoata din retorica si sa ne raspunda la o intrebare platita cu ……. costul privatizarii ?

Daca e cu reumplere ….de fapt si de drept, ce rezerve de petrol a concesionat Romania catre straini ?

Iata ce am gasit :
„Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a anuntat ca va scoate la vânzare publica rezerva de zacamânt asociat, titei si gaze naturale, situat la periferia orasului Salistea de Sus, în Podierei, informeaza Agerpres.

Câmpul pertrolifer Podierei contine zacaminte asociate având în compozitie titei si gaze naturale.

Presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu, a precizat ca, odata cu scoaterea la vânzarea a zacamântului Podierei, se vor mai licita alte 13 perimetre de titei si gaze naturale din România.

Sondele de la Podierei au început sa extraga resurse naturale în anul 1956, iar în anul 1988 a fost suspendata activitatea de extragere a titeiului si gazelor naturale considerându-se ca zacamântul ar fi scazut în continut.

În Podierei se mai afla cinci sonde de extragere a titeiului care au fost abandonate odata cu oprirea extractiei.

Profesorul Ioan Burnar din Salistea de Sus a marturisit ca si în localitatea Sacel, situata la doar 3 kilometri de Salistea, au functionat 25 de sonde care extrageau titei, dar în urma cu sase ani activitatea de extractie a fost oprita brusc deoarece s-ar fi epuizat resursele….”Si mai vezi tabelul :

SI AM MAI GASIT ASTA:

The first oil production of the world was officially recorded in Romania, in 1857 (at a rate of 1719 barrels/year). This was one year before William’s well at Oil Springs in Ontario and two years before Drake’s discovery in Pennsylvania. However, Romania’s hydrocarbon history probably goes significantly farther into the past. Observations by travelers dating from the first half of the 16th century mentioned extraction of crude in the Romanian provinces of Moldavia and Wallachia. In 1900, Romania was the third largest oil producer of the world with annual production of 1.9 million barrels. ©2000 Society of Exploration Geophysicists

Despre ce vorbim….? Ce STIU EI si NOI NU STIM ? O FI…..FENOMENUL DE REUMPLERE ???

Realizeaza cineva ca in felul acesta Romania a fost scoasa din joc ?

Oare de ce nu trece nici o conducta prin Romania…desi, daca stau sa ma gandesc…n-as vrea sa am soarta lui Giordano Bruno…..

Cine a tradat interesele nationale ? Acelasi CONSENS ? Cineva….inca e liber…

E atat de “nefundamentata” teoria abiotica incat Titan o avut tupeul sa produca hidrocarburi fara dinozauri si paduri de ferigi

Acum intrebarea este … cam cat trebuie sa fie pretul petrolului ca sa-l aduci de pe Titan .. sau cel putin sa creada muritorul de rand ca vine de pe Titan

Un studiu prezentat in Science Magazine pe 1 februarie 2008 prezinta noi probe care sustin teoria abiotica a petrolului. (..) Proskurowski a gasit hidrocarburi ce contin izotopul 13 al carbonului ce pare format mai degraba in mantaua pamantului decat din materia biologica de pe fundul oceanului. Izotopul 13 este tipul de carbon asociat de oamenii de stiinta cu originea abiotica, in comparatie cu izotopul 12 pe care oamenii de stiinta il asociaza, de obicei, cu originea biologica. Descoperirea hidrocarburilor abiotice din zona marina Lost City este a doua descoperire din ultimii ani care aduce argumente pentru originea abiotica a petrolului.

Asa cum a prezentat WorldNetDaily in 2005, o sonda a NASA trimisa pe Titan ( gigantica luna a lui Saturn) a descoperit metan cu izotop carbon-13 pe care agentia l-a declarat ca fiind de origine abiotica. WorldNetDaily spune ca dezvoltarea forajului de mare adancime pentru extragerea gazului natural pune seriose probleme celor legati de teoria combustibililor fosili. Compania GHK din Oklahoma a gasit gaze naturale in doua foraje sapate la o adancime de aproximativ 5.7 mile, mult prea adanc pentru ca ramasitele dinozaurilor sa fie prezente.

Povestea-i lunga si interesanta.

In 1950, URSS avea de facut fata izolarii fata de est. Devenise clar ca SUA si UK nu-i vor permite sa exploateze petrol din zonele cunoscute ( Africa, Orientul mijlociu, Malaezia etc etc), guvernul britanic ii fortase in 1947 sa paraseasca cele doua provincii nordice ale Iranului, cucerite ( de rusi) cu un an inainte. Asa ca aveau o prioritate: sa gaseasca petrol In URSS. Au adunat oameni de stiinta si tema lor a fost sa determine originea petrolului, sa gaseasca zacaminte noi pe teritoriul URSS si sa gaseasca modalitati de exploatare.

In 1951 Nikolai A. Kudryavtsev enunta prima data teoria abiotica, apoi alti oameni de stiinta au aderat la teorie, aducand noi elemente, probe etc.. In 1956, Prof. Vladimir Porfir’yev a anuntat concluzia: ‘Petrolul crud si gazele naturale de sonda nu au o legatura intriseca cu materia organica de la suprafata pamantului. Ele sunt materii primordiale care erup din adancul pamantului”.

Daca teoria era corecta, atunci rezervele de petrol ar fi fost limitate numai de cantitatea de hidrocarburi prezenta la formarea pamantului. Deci disponibilitatea petrolului ar fi depins doar de capacitatile tehnologice de foraj la mare adancime. Si rusii au mai realizat ceva: daca teoria lor este corecta, vechile zacaminte ar putea fi reinviate sa produca din nou.

Modul stiintific de abordare al rusilor, radical diferit de cel al vesticilor, a permis URSS sa descopere rezerve imense de petrol si gaze in zone considerate anterior ca fiind necorespunzatoare, conform teoriilor geologilor din vest. Noua teorie abiotica a fost folosita din plin la inceputul anilor 1990, pentru gasirea si exploatarea petrolului si gazelor dintr-o zona despre care se credea, de mai mult de 40 de ani, ca este geologic sterila. Zona este cea a bazinului Dnieper-Donets, intre Rusia si Ukraina.
Urmand teoria lor abiotica , geofizicienii si chimistii rusi si ukrainieni au inceput analize detaliate ale istoriei tectonice si structurii geologice ale straturilor cristaline din bazinul Dnieper-Donets. Apoi au urmat investigatiile geofizice si geochimice.

Un total de 61 de foraje au fost sapate si 37 au devenit productive comercial. Si asta este o performanta extrem de impresionanta, o rata de succes de aproximativ 60%. Dimensiunea zacamantului descoperit era comparabil cu cel din nordul Alaska.

In SUA, o rata de succes de 10% era considerata o performanta la acea vreme!!! Deci 9 din zece foraje erau doar „dry holes”.

Prin anii 60, in timp ce companiile petroliere Americane erau ocupate cu controlul asupra unor zone din Saudi Arabia, Kuwait, Iran si alte zone cu petrol ieftin, sovieticii erau preocupati de testarea teoriei lor alternative. Au inceput sa sape foraje in regiuni presupuse sterile din Siberia. Acolo au dezvoltat 11 bazine majore plus unul gigant, totul bazat pe teoria lor abiotica.

In anii 80 s-au dus in Vietnam si s-au oferit sa finanteze costurile de forare si sa arate ca noua lor teorie functioneaza. Compania ruseasca Petrosov a forat in zona exterioara a bazinului Vietnam’s White Tiger, prin roca de bazalt si au facut posibila extragerea a 6000 de barili pe zi pentru slaba economie vietnameza.

In URSS, geologi instruti in teoria abiotica si-au perfectionat tehnologia si, pe la mijlocul anilor 80, URSS a rasarit ca cel mai mare producator de petrol din lumea. Putini din vest au inteles ce se intampla sau s-au deranjat sa intrebe.

Incet, incet, a inceput sa intre in capul strategilor din Pentagon si din jurul Pentagonului ( cam dupa razboiul din Iraq, 2003) ca geofizicienii, geologii rusi s-ar putea sa detina ceva de o importanta strategica deosebita.
Rusii si ukrainienii au elaborat volume imense de studii, majoritatea in rusa. Jurnalele stiintifice din vest nu au nici un interes sa publice o astfel de teorie revolutionara. Cariere si profesii academice ajung in pericol daca plublicarea ar avea loc.

Arestarea, in 2003, a rusului Mikhail Khodorkovsky, de la Yukos Oil, a avut loc chiar inainte de vanzarea catre Exxon a unei parti dominante din actiunile Yukos ( dupa o intalnire particulara cu Dick Cheney). Daca Exxon punea mana pe acele actiuni, ar fi avut control asupra celei mai mari resurse umane de geologi si ingineri instruiti in tehnologiile de foraj de mare adancime conform teoriei abiotice.

Incepand cu 2003, oamenii de stiinta rusi nu au mai impartasit din cunostintele lor despre teoria abiotica si tehnologia aferenta.

Si atunci ce-i cu tot acest razboi riscant din Irak si controlul asupra Irakului? De un secol SUA si aliatii sai din Europa de Vest controleaza petrolul lumii via controlul exercitat asupra unor zone ca Arabia Saudita, Kuveit sau Nigeria. Azi, cand multe zone de exploatare gigantice sunt in declin, companiile vad rezervele din terenurile petroliere controlate de Iran si Irak ca fiind singurele zone cu petrol ieftin. Avand in vedere cererea imensa de petrol din China si India, devine imperativ geopolitic ca SUA sa controleze direct, militar si cat mai repede rezervele din Orientul Mijlociu. Vice Presedintele Dick Cheney a ajuns pe postul sau venind dintr-un job la Halliburton Corp, cea mai mare companie din lume pentru servicii geologice.
In mod ironic, singura amenintare pentru controlul dorit de SUA zacein interiorul Rusiei iar cu gigantii energetici rusi controlati acum de stat .. hmm ..

Conform declaratiilor lui Kenney, geofizicienii rusi au folosit teoriile stralucitului om de stiinta german Alfred Wegener cu vreo 30 de ani inainte ca geologii vestici sa-l descopere pe Wegener in anii 60.

Pana in anii 60, oameni de stiinta americani, precum Dr Frank Press, consilierul stiintific al Casei Albe, se refereau la Wegener ca fiind un lunatic. Pe la sfarsitul anilor 60, au trebuit sa-si inghita cuvintele pe masura ce Wegener a oferit singura interpretare care le-a permis sa descopere vastele resurse de petrol din Marea Nordului.

Poate ca in cateva decenii, geologii vestici isi vor regandi mitologia originii fosile a petrolului si vor realiza ca rusii stiau adevarul inca din anii 50.

Intre timp, Moscova detine un extraordinar „as energetic” in maneca!


Exemple de depozite cu zacaminte abiotice citate cel mai des

Bazinul Cersi-Hugoton – in Texas-Oklahoma, SUA este cel mai important in continut de gaze cu heliu.
Bazinul White Tiger in Vietnam -exemplul cel mai clar de zacamant abiotic de petrol.
Campul Shengli si bazinul Songliao in nord estul Chinei.
Siiiiii….surprize…surprize….
Campia Panonica si Bazinul Carpatic…
Ca sa vezi ! Suntem dati exemplu, dar nu stim ca stam pe petrol abiotic !!!! Cred ca stie, numai cine trebuie, de ce sa ne facem griji, nu ?

ovidiu"


Sursa: Ovidiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu