Al Treilea Razboi Mondial

Al Treilea Razboi Mondial

joi, 7 aprilie 2011

DOUA CUTREMURE DE 7.4 GRADE AU ZGUDUIT DIN NOU JAPONIA !! ALERTA DE TSUNAMI A FOST RIDICATA !

Mergi la: CUPRINSUL BLOGULUI

Trimiteti adresa dvs de mail la un_nou_razboi_o_noua_era@yahoo.com si veti fi anuntat atunci cand un nou articol va fi postat pe blog.Fiti la curent cu noutatile blogului!!!

*INDICAT SA VERIFICATI SI "SPAM"
Deasemenea orice comentarii(laude,injuraturi,critici etc) pe marginea a ceea ce gasiti in acest blog, le puteti trimite la aceeasi adresa de mail.

La aproape o lună de la marele cutremur urmat de tsunami care a devastat coastele arhipelagului nipon, un nou cutremur cu magnitudinea 7.4 a zguduit Japonia. Autorităţile au emis alertă de tsunami pentru nord-estul Japoniei. În zona în care s-a produs seismul se află centralele nucleare Ibaraki şi Fukushima 2. Cutremurul a fost simţit şi la Tokio, unde clădirile s-au zguduit mai mult de un minut.


Un nou cutremur în Japonia. Seismul s-a produs la ora locală 23.32, în apropierea coastei estice a insulei Honshu, la o adâncime de 40 de kilometri, potrivit USGS citat de NewsIn. A fost emisă o alertă de tsunami pentru nord-estul Japoniei.

Epicentrul a fost localizat la 345 kilometri nord-est de Toyko şi la 98 kilometri de oraşul Sendai, puternic afectat de seismul din 11 martie, de 9 grade, urmat de tsunami.

În zona în care s-a produs seismul se află centralele nucleare Ibaraki şi Fukushima 2. Cutremurul a fost simţit şi la Tokio, unde clădirile s-au zguduit mai mult de un minut.

"Cutremurul de magnitudine mare, cum a fost cel din 11 martie, generează replici de magnitudinea mare. Era de aşteptat să se producă o nouă replică, chiar dacă la o aşa distanţă în timp. Această replică de 7.4 nu este neobişnuit de mare, deoarece replicile sunt proporţionale cu mărimea cutremurului. Este greu de spus dacă vor mai avea loc replici", a declarat la Realitatea TV Mircea Radulian de la Institutul de Fizică a Pământului.

Pe 11 martie 2011 a avut loc cel mai mare cutremur din istoria Japoniei şi al treilea ca mărime la nivel mondial. Acesta a avut o magnitudine de 9 grade pe scara Richter şi s-a simţit cu precădere în nord-estul ţării. Cutremurul a generat un tsunami de 10 metri, care a măturat totul în cale. Catastrofa însă nu s-a oprit aici. Au urmat sute de replici violente, multe dintre ele cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter. Bilanţul provizoriu numără 11. 800 de morţi confirmaţi şi 15.540 de persoane date dispărute, potrivit poliţiei nipone citată de agenţia Kyodo. Şi pagube materiale au fost mari - aproximativ 200 miliarde de dolari.

Banca Mondială estimează că Japonia va avea nevoie de cinci ani pentru a înlătura urmele dezastrului.

O altă catastrofă s-a produs la centrala nucleară de la Fukushima, puternic afectată de cutremur.


Sursa:Realitatea.net

Un comentariu:

  1. Cat de ,,naturale" sunt aceste cutremure? Cum se ,,orienteaza "ca unda de propagare spre centralele nucleare japoneze? Unde este ,,creierul" seismului?

    RăspundețiȘtergere